Uusi vuosi, uudet värit ja leveämmät hartiat

4 Jan 2022

Uusi vuosi, uudet värit ja leveämmät hartiat

Jan 4, 2022

Vuoden 2022 alkaessa tarve tuotejohtamiselle on suurempi kuin koskaan ennen. Linkedinissä tuotepäälliköiden hakuja tipahtelee tasaisen tahtiin ja etenkin ohjelmistokehitykseen liittyvien työpaikkailmoitusten määrä on kasvussa.

Myös meidän kykymme palvella kasvavaa tarvetta on vahvistunut, kun tuotejohtamisen siirtyi virallisesti Eficoden tarjontaan 1.1.2022. Nyt olemme osa lähes viidensadan ihmisen yritystä, joka toimii kahdeksassa eri maassa. Tuotejohtamisen koulutusten lisäksi Eficode Academy tarjoaa yli 40 eri koulutusta devops- ja pilvityökaluista aina UX-kehittämiseen asti.

 

Mitä uutta tuotejohtamisen rintamalla?

Mikään ei muutu yön oli, mutta digitalisaation vaikutus kiihtyy. Tuotejohtamisessa se näkyy etenkin kolmessa eri osa-alueessa. Ensinnäkin uudet alat, kuten esimerkiksi rakennusteollisuus ja lakipalvelut, digitalisoituvat. Toiseksi devopsin myötä myös B2B-yritysten julkaisusyklit ovat huomattavasti lyhentyneet ja perinteinen elinkaarenhallinta muuttunut. Kolmas nouseva trendi on tiimien autonomisuus. Kun hierarkiat pirstoutuvat perinteisissäkin yrityksissä, tiimien merkitys kasvaa ja tuotepäälliköidenkin työ muuttuu.

Muutokset kuitenkin tapahtuvat eri tahtiin yritysten ja toimialojen välillä. Startup-maailmassa kukaan ei yllä olevia asioita muutoksiksi edes tunnista, mutta monessa isossa ja vakiintuneessa yrityksessä ne vasta nostavat päätään. Siksi tuotejohtamista kehitettäessä onkin aina tärkeä ymmärtää lähtötaso ja sen jälkeen tavoitetaso.

 

Koulutustarjonta muuttuu ja kehittyy

Vaikka tuotejohtamisen ydin ei ole muuttunut, niin eri alojen tuotepäälliköiden päivittäinen tekeminen voi olla hyvinkin erilaista. Siksi mekin päätimme selkeyttää avointen koulutuksiemme tarjontaa.

Tuotejohtaminen 2.0 jatkaa tarjonnassamme. Koulutus on erityisesti suunnattu fyysisten tuotteiden ja palveluiden liiketoimintalähtöisyydestä kiinnostuneille tuotepäälliköille. Koulutus luennoidaan suomeksi.

“Leading product” on uusi, kaksipäiväinen koulutus ohjelmistoalan tuotepäälliköille. Se korvaa liian lyhyenä pidetyn yksipäiväisen Minustako tuotepäällikkö -koulutuksen ja luennoidaan lähtökohtaisesti englanniksi.

“Product owner foundation” on tarkoitettu uusille tuoteomistajille ja keskittyy tuotekehitystiimin kanssa toimimiseen ja scrum-malliin. Myös product owner foundation luennoidaan englanniksi.

Kaikkia koulutuksiamme toimitetaan sekä etänä että tilanteen salliessa luokkahuoneessa. Yrityksille räätälöimme aina heidän tarpeisiinsa sopivat koulutukset.

 

Toiveissa yhteistoiminnan ja kanssakäymisen vuosi

Kaiken kärsimyksen lisäksi korona on pakottanut meidät parin viime vuoden aikana digiloikkaan. Koulutukset ja ja moni muukin tekeminen on siirtynyt kätevästi etämoodiin. Työnteon tehokkuus on kasvanut, kun ihmisille on vapautunut aikaa työmatkojen jäätyä pois.

Saman kolikon kääntöpuoli on kontaktien ja yhdessä oppimisen puute. Kaikki asiat voi lukea tai katsoa netistä, mutta oppimista ja innovointia tapahtuu huomattavasti tehokkaammin ihmisten välisessä kanssakäymisessä. Meidän toiveissa tälle vuodelle on tavata ja törmäyttää ajatuksia, niin meetuppien ja muiden epäformaalien kohtaamisten kuin koulutustenkin osalta.

Hyvää ja menestyksekästä vuotta 2022 ja toivottavasti törmäillään!

Share This