Tuotejohtamisen konsultti Daniel Zacarias: “Uralla kehittyminen vaatii strategista suhtautumista!”

10 Oct 2019

Tuotejohtamisen konsultti Daniel Zacarias: “Uralla kehittyminen vaatii strategista suhtautumista!”

Oct 10, 2019

uralla kehittyminenTuotejohtamisen konsultti Daniel Zacarias aloitti uransa insinöörinä. Hän opiskeli ohjelmistosuunnittelua yliopistossa, ja siirtyi opintojen jälkeen pikku hiljaa suunnittelusta projektijohtamiseen ja sieltä kohti tuotehallintaa.

Sanoisin, että se on melko yleinen polku monille tuotepäälliköille, Daniel pohdiskelee.

Daniel ei alun perin suunnitellut itselleen uraa tuotejohtamisessa, mutta hän tiesi aina haluavansa työskennellä tuotekehityksen parissa. Hän on aina ollut erittäin kiinnostunut tekniikasta ja sen pohtimisesta, mikä tekee siitä mahdollisimman hyödyllisen loppukäyttäjille ja asiakkaille.

Halusin päästä mukaan tähän keskusteluun ja olla osa sitä porukkaa, joka ratkaisee näitä kysymyksiä. Loppujen lopuksi se johti minut työskentelemään tuotehallinnan parissa.

Konsulttimaailman kutsu

Työskenneltyään pari vuotta tuotehallinnassa, Daniel alkoi kaivata pientä muutosta, ja päätti hypätä konsulttimaailmaan.

Minua kiinnosti mahdollisuus työskennellä useiden eri tiimien kanssa ainoastaan yhden sijasta. Pidän siitä, että pääsen näkemään useita erilaisia organisaatioita, ja että voin auttaa muita ihmisiä saavuttamaan omat tavoitteensa. Se motivoi minua kovasti työssäni, Daniel selittää.

Tuotejohtamisen konsulttina Daniel on myös oppinut paljon. Toistaiseksi suurin opetus on se, että erilaiset haasteet ja ongelmat ovat todella yleisiä yrityksissä ja organisaatioissa. Daniel toteaakin, että tuotejohtaminen on suhteellisen uusi ammatti ja vaatii siksi alana paljon kypsymistä ja kehittymistä.

Uskon todella, että meidän on kasvava yhteisönä, jotta pystymme parantamaan tuotehallintaa jatkuvasti.

Missio: tehokkaampia tuotekehitystiimejä

Danielin suurin tavoite urallaan on kehittää tehokkaita tuotekehitystiimejä ja -organisaatioita. Hän haluaa auttaa tiimejä ja yrityksiä tulemaan entistä paremmiksi ja löytämään entistä tehokkaampia ja toimivampia työskentelytapoja.

Haluan auttaa asiakkaitani luomaan paljon arvoa omille asiakkailleen ja loppukäyttäjilleen. Tavoitteenani on varmistaa, että organisaatiot osaavat tulevaisuudessa hyödyntää parhaita mahdollisia käytäntöjä, ja ovat menestyviä siinä mitä he tekevät.

Danielin mukaan hyvä tuotepäällikkö on analyyttinen henkilö, joka etsii totuutta numeroiden takaa. Näin saadaan selville, mitä asiakkaat todella haluavat! Tämän lisäksi tuotepäällikön on kyettävä työskentelemään niin insinöörien, suunnittelijoiden, asiakkaiden kuin myynninkin kanssa.

Hyvällä tuotepäälliköllä on selkeä näkemys siitä, mihin suuntaan tuotteen tulisi mennä tulevaisuudessa. Hänen on myös osattava kommunikoida tätä visiota ja strategiaa omalle tiimilleen. Hyvä tuotepäällikkö myös etsii jatkuvasti parhaita tapoja luoda arvoa asiakkailleen. Tämä tarkoittaa jatkuvaa testausta ja oppimista – ja sen toistamista yhä uudelleen ja uudelleen!

Oppimissivusto tuotepäälliköille

Konsulttina työskentelemisen lisäksi Daniel on aloittanut uuden Career.pm -nimisen hankkeen. Kyseessä on verkkosivusto ja ohjelma, joka auttaa tuotepäälliköitä suhtautumaan uraansa strategisemmin ja luomaan nousujohteista urapolkua.

Sivuston tarkoituksena on auttaa tuotepäälliköitä luomaan eräänlainen roadmap heidän omalle uralleen, ja tarjota heille oppimateriaaleja ja työkaluja tavoitteen toteuttamiseksi. Uralla kehittyminen vaatii työtä, ja me tarjoamme heille valmennusta prosessin seuraamiseksi ja motivaation ylläpitämiseksi.

Kaikki alkoi ajatuksesta, että pelkkä koulutus ei yleensä riitä, vaan ihmiset tarvitsevat opastusta ja tukea matkalla.

Halusimme luoda jotain, joka on henkilökohtaisesti kohdennettua ja joka voisi tuottaa paljon arvoa osallistujille. Suurinta osaa vastaavista oppimissivustoista ei ole räätälöity ollenkaan, ja tämän ongelman halusimme ratkaista omalla sivustollamme.

Uralla kehittyminen lähtee hyvästä suunnitelmasta

Haastattelun aikana Daniel mainitsee useita kertoja, kuinka tärkeää on tarkastella omaa uraa strategisesti ja analysoida, mitä oikeasti haluaa tehdä tulevaisuudessa.

Uralla kehittyminen ei tapahdu itsestään. On todella tärkeää pohtia, missä on juuri nyt ja mihin suuntaan haluaa mennä tulevaisuudessa. Tämän jälkeen voi sitten suunnitella polun, joka johtaa kasvamaan ammattilaisena.

Daniel haluaakin rohkaista kaikkia pohtimaan ja analysoimaan, missä he ovat hyviä – ja missä ei. Hänestä on tärkeää, että ihmiset pyrkivät aktiivisesti kehittymään ja oppimaan uusia, haastavia asioita. Itsetuntemus ja tieto toimialasta ovat ratkaisevan tärkeitä arvioitaessa itseä ja selvittäessä omaa polkua.

Konsulttina voin auttaa asiakkaitani arvioimaan itseään ja jakaa heille tietämystä toimialasta: mitkä ovat parhaat käytännöt ja mitä kaikki muut tekevät. Yhdessä voimme laatia toimivan suunnitelman ja luoda asiakkaille polun eteenpäin!

Kiinnostaisiko sinuakin edetä urallasi ja kehittyä tuotepäällikkönä? Tutustu tuotejohtamisen koulutuksiimme tai muihin tuotehallinnan palveluihimme!

Share This