Kansa tungeksi Oulun seurahuoneelle – Tuotejohtamisen aamiaisseminaari kiinnosti, haastoi ja viihdytti!

23 Apr 2019

Kansa tungeksi Oulun seurahuoneelle – Tuotejohtamisen aamiaisseminaari kiinnosti, haastoi ja viihdytti!

Apr 23, 2019

Contribyte järjesti ensimmäisen Tuotejohtamisen aamiaisseminaarin Oulun Uudella Seurahuoneella 11.4.2019. Tapahtuma loppuunmyytiin heti kättelyssä ja tapahtuma-aamuna ovella oli jono tuotejohtamisen ajankohtaisista aiheista kiinnostuneita. Kaikki kiinnostuneet mahtuivat kuitenkin onneksi tapahtumaan mukaan ja pääsivät nauttimaan maittavasta aamiaisesta ja aamupäivän mielenkiintoisista esityksistä.

 

Contribyte Oulun vetäjä Tanja Suomalainen avasi tilaisuuden, toivotti paikallaolijat tervetulleeksi ja haastoi osallistumaan aktiivisesti seminaariin ohjelmaan. 

Tanjan esityksen löydät täältä.

Tanja Suomalainen, Contribyte, esittelee ”Tuotejohtamisen taloa”

Ensimmäisen puheenvuoron piti UROS:n tuotekehitysjohtaja Santtu Harvio. Santun puheesta pidettiin paljon Oulun Tulevaisuuden tuotekehitys 2019 -seminaarissa tammikuussa. Tällä kertaa Santtu syventyi puheessaan “Platform as a product” -alustakehityksen haasteisiin. Santtu jakoi kuulijoille näkemyksellisiä neuvoja tuotekehityksen johtamisesta nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä, jossa alustan pitää mahdollistaa nopeat kokeilut JA samalla taata tuotteiden korkea laatu, luotettavuus, integroitavuus ja tietoturvallisuus. 

Santun esitykseen voit tutustua tarkemmin täällä.

Santtu Harvio, UROS, esittelee Voittavan alustan kulmakivet

Seuraavaksi käsiteltiin tuotepäällikön roolia ja tehtäviä. Contribyten johtava konsultti Markku Nurmela tarttui haastavaan aiheeseen “Tuotepäällikkö – jeditaitoinen talonmies?” ja tarkasteli tuotepäällikön roolin ja osaamisen haasteita erilaisista näkökulmista. Huolellisesti pohdittujen aasinsiltojen kautta Markku esitteli tulkintansa nykyaikaisesta tuotepäälliköstä, joka on yhdistelmä telepatiakyvyillä varustettu diplomaattia, tuotetta suojelevaa soturia ja järjestyksessä pitävää talonmiestä. Santtu vuorostaan vertasi tuotepäällikköä omassa puheenvuorossa portsariin, joten osallistujille tarjoiltiin aamiaisen lisukkeena useita uusia ja tuoreita tulkintoja tuotepäällikön roolista.

Markun esityksen (kuvia editoitu tekijänoikeudellisista syistä) löydät täältä

 

Markku Nurmela, Contribyte, esittää kuinka tuotepäällikön sidosryhmät näkevät tuotepäällikön roolin.

Tuotejohtamisen aamiaisseminaarin virallisen osuuden päätti kehityspäällikkö Eino Järvelä kertomalla portfoliohallinnan uudistuksesta Kaleva Mediassa. Uuden strategian ja lukuisten yritysostojen myötä Kalevan tuoteportfolioon kohdistuu paljon haasteita, mutta myös mahdollisuuksia. Eino esitteli käytännöllisiä työkaluja luokitella ja tunnistaa portfolion kehittämistarpeita ja -toimenpiteitä, joista jokainen voi ottaa oppia. Eino nostikin esille, että oman tuoteportfolion tilanteeseen pääsee käsiksi jo varsin suppealla tietojoukolla (ks. Einon esityksen kalvo #14).

Einon esitykseen voit tutustua täällä.

 

Eino Järvelä, Kaleva Media, esittelee Portfolionhallinnan kulmakivet.

Esitysten jälkeen jatkettiin vielä hetki verkostoitumista ja keskustelua aamupäivän aiheista.

Contribyte kiittää puhujia, aktiivisia osallistujia ja Oulun Uuden Seurahuoneen henkilökuntaa mahtavasta tapahtumasta. Seuraava vastaavanlainen tilaisuus tullaan järjestämään syksyllä!

Pysy tilanteen ja tapahtumien tasalla, tilaa uutiskirjeemme täältä! Earlybird alennuskoodit (voimassa vain 31.05.2019 asti) tuotejohtamisen kursseille  löydät täältä!

 

Markku Nurmela

Markku Nurmela

Johtava konsultti

Markku Nurmela on kokenut valmentaja ja konsultti, joka on laittanut lukuisat ideasuppilot, business caset ja tuotestrategiat kuntoon. Yökyöpelinä hän puurtaa iltavuorossa, jotta asiakas varmasti saa tarvitsemansa huolellisesti viimeisteltynä. Yleensä asiakkaat huomaavatkin saaneensa Markulta vähän enemmän kuin tilasivat.

Työnteon lisäksi Markku harrastaa ruuanlaittoa ja koirien kanssa luonnossa liikkumista.  Parhaat ideat usein syntyvätkin raittiissa ulkoilmassa metsän keskellä.

Tuotepäällikkö-blogi

Tuotepäällikkö aloitti kirjoittamisen jo 2011 prodman.fi-sivustolla, josta myös löydät vanhimman  kirjoitukset. Blogi käsittelee laajasti tuotejohtamisen ja -kehityksen aiheita. Myös vieraskirjoitukset ovat tervetulleita.

Share This